fredag 30 april 2010

Vänlig själ

Idag blev det ingen fredagsjogg. Tar en mil imorgon, en femma på måndag och en femma på onsdag. Sen måste jag väl vara redo för Kungsholmen runt. Jag har EN peson i hejjarklacken än så länge. En kollega vars kompis också ska springa... så han förbarmar sig över mig också. Ack, var vore man inte utan dessa vänliga själar.

Till jobbet

Idag transportlöper Kemisten till jobbet. Spännande. Återkommer med rapport.

UPDATE: Jorå... han berättar att han sprang i snitt 4:21 och att han ALDRIG nånsin varit så pigg på jobbet.

Man kan ju fråga sig om den här bloggen handlar om mig eller om den där Kemisten.

torsdag 29 april 2010

Åskan

Ja jävlar ibland har man tur. Tio minuter efter att jag kom in från kvällens runda brakade helvetet lös. Vilket åskoväder! Jag stod nere i Jacks rum och plötsligt var det någon som fotade med blixt rakt in genom fönstret och sen PANG! Vilken smäll. Benjaminfikusarna i vardagsrummet tappade alla torra blad och regnet pissade ner. Det blev översvämning på gatan och bilalarmen tjöt. Tur att jag inte hamnade mitt i det.

Jag pinnade på rätt bra idag. Men att hålla på så i en mil kommer inte att funka. Tror att 5:25 - 5:30 är rimligt...

Träna

Nu är det vadslagning på sektionen om mitt Kungsholmenruntresultat. Den som gissar närmast rätt tid kommer att få en vinflaska av alla andra.

På sektionen är vi överlag ganska så träningsvilliga av oss:
Chefredaktören aka maratonlöperskan.
Å aka löpbandslöperskan och agilitykursledaren.
T på webben aka OS-silvermedaljören i simning.
M på webben aka Friskisledaren.
Och T, som inte drar sig för att gå ut och promenera två timmar så fort tillfälle ges.
Och så chefen E, som bygger muskler bara hon tänker på en skivstång.

onsdag 28 april 2010

Friskiskänning

Igår hade vi samkvämsdag på jobbet. En av kollegorna körde ett Friskispass med oss. Idag har jag ont överallt. Speciellt i armar och rygg. Huvva.

Hittade en volleyboll i gympahallen (gymnastiksalen på Kungsholmens branstation). Trots att det är typ 15 år sedan jag slutade spela så att det ändå lite kvar i armar och fingrar. Kul.

söndag 25 april 2010

Farten

Idag blev det trekvartstajspremiär. Det gick naturligtvis bra. Frös inte ihjäl om vaderna...

Jag och Kemisten sprang helvetsrundan i Vårberg. Den som är omöjlig att springa snabbt. Vi körde fartlek ganska länge och det drog väl upp tempot med några sekunder men benen kändes tunga och huvudet segt och tomt. Jag var tvungen att kämpa för varje fartökning.

Imorgon är det måndag. Bara två veckor kvar till Kungsholmen runt. Känns sådär. Får man ångra sig?

lördag 24 april 2010

Snitta

Blev åtta svettiga kilometrar idag. Slog banrekord med nästan tre minutrar. Jobbigt.

Jag springer fortfarande i vintertajts... Men steget mellan vintertajts och trekvartstajs känns stort.

Kemisten sprang samma runda... men cirka 10 minuter snabbare än mig. Hhaha, han snittade på 4:05 och jag på 5:26.

fredag 23 april 2010

Kort

Ingen löpning på hela veckan. Så nu väntar en löpningsfull helg. Rivstartade idag med tre kilometer. Skitsamma att det är kort. Det är löpning från själen.

Jag fattar inte att jag kan bli så genomdränkt av svett under en sån kort runda.

söndag 18 april 2010

Att springa baklänges

Huvva. 18 kilometer på tre dagar, det känns i benen. Mina arma stackars ben. Ville skriva små där men det stämmer inte - och man vill ju inte fara med osanning.

Idag sprang jag min vanliga runda. Hade som mål att springa snabbt och det gjorde jag. Jag brukar variera mig, så ibland springer jag rundan "baklänges". Idag sprang jag den "som vanligt" och jag tror att det är svårare att få en bra tid då... för den två kilometer långa nedförsbacken förvandlas till en lika lång uppförbacke. Urkas.

Men jag ska inte vara hård mot mig själv... min bästa tid på rundan (baklänges)är 5:10... och idag sprang jag in på 5:15 trots uppförbacken. Så jag är nöjd.

lördag 17 april 2010

Majl

Idag blev det en mil tillsammans med Kemisten. Jag sprang en runda jag sprungit förut men för Kemisten var det helt nya områden... Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng. Så han var tvungen att hålla min fart i sju kilometer, sen hittade han hem på egen hand. Han kom i mål fem minuter innan mig. Jag klockade in på pers med tre minuter (på den rundan alltså). Strax efter 58. Det är en bra tid för mig eftersom det är hell on earth-kuperat.

Det var en jädra motvind stundtals, kändes som om man kunde luta sig allt vad man kunde framåt och ändå inte falla.

Imorgon blir det en kort snabb runda.

fredag 16 april 2010

Fredagsgrogg vs fredagsjogg

Hade inga tankar på att springa idag. Hämtade Jack som vanligt, åkte till Gubbängen och hämtade paket och tog det allmänt lugnt. När vi kom hem hade sambon dukat upp med lite chips och öppnat en öl. Jag tog ett par chips men på en gång kände jag att det var nåt som saknades. Fredagsjoggen. Jag kunde inte få ro i kroppen så jag böt om och stack ut på en kortis runda. Kom hem genomblöt av svett, nu kan helgen börja.

måndag 12 april 2010

Så roligt?

Kollegan kom in på rummet:
- Såg du att det var stor special i dag i Metro om... vehettere... om...
- Marathon? Jag såg, men jag ska ju inte springa marathon.
- Näha! Vad ska du springa? Göteborgs varvet?
- Nej! Kungsholmen runt!
- Kungsholmen runt? HAHAAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAH!

söndag 11 april 2010

Pers

Idag hade jag tryck i benen så det blev nytt pers på vanliga 5,16-rundan (min allra vanligaste runda). 5:10 snittade jag på. Bästa kilometern tog jag på 4:55. Kändes prima.

Underbart att springa i den fina vårkvällen, massor av folk ute och grillarna tänds runt omkring i alla områden. Nu dryper jag av svett så nu ska jag duscha och sedan vässa geniknölarna iför imorgon måndag...

lördag 10 april 2010

Lugnt

Idag blev det en långsam mysjogg. Timmarna innan låg jag i fosterställning med huvudvärken från hell, men efter en liten tupplur kände jag mig bättre och drog på mig löparkläderna. Skönt att bara mysjogga utan att titta på klockan. Och med en löneförhandling som närmar sig med storsteg så har man ju ganska mycket att tänka på under rundan.

måndag 5 april 2010

Hästhavre

Det blev i alla fall en bra start på april. 25 kilometer betade jag av i påsk.

Idag var det en mil. Mitt pers på milen är 54.10 (på träning så det är ju inte helt vetenskapligt). Idag blev det 55:29. Jag undrar hur fan jag fick till den där 54:10-tiden egentligen. Hade jag ätit hästhavre eller? Vid sju kilometer sänktes mitt tempo betydligt men jag lyckades shapa upp mig mot slutet.

Jag tvingade ut Kemisten också. Han är ingen van milare (som om jag är det...) men nu börjar Kungsholmen runt närma sig så det är ju bra om man har sprungit en mil nån gång innan loppet. Det blev inte Sub 40 på första försöket.

Ja ja... jag gör det väl ändå

Om jag nu har varit ute i minus hundra grader och snöstorm hela vintern... då kan ju knappast tio centimeter snö vara en ursäkt för att inte ta milen en dag i april.

lördag 3 april 2010

Is och snö

Jag borde radera inlägget nedan. 25-27 minuter... jo men visst, fan inte ens Kemis klarar Slingan på 25 minuter. Jag tog den på 28:55 och det är ju pers så jag är nöjd. Kemis sprang på 26:02.

Benen var grymt tunga och spåren fyllda av is och snö. Efter att vi sprungit tillsammans en tag la Kemisten plötsligt in en växel (när han tyckte att uppvärmningen var över) och försvann med lätta små steg i fjärran. Själv flåsade jag vidare i hettan och var tungen att ta av mig tröjan efter en stund. I alla fall den översta... Efter ett tag lättade den väsrta betongen i benen och jag tyckte jag flåsade på rätt bra.

Sen kom jag hem till mina föräldrar och åt så mycket att jag höll på att explodera.

Planing fundering

Jag sitter och funderar på hur jag ska lägga upp dagens runda. Antingen tar jag det lugnt... eller så gör jag det inte. Det är bara fem kilometer så jag lär absolut klara av att springa i femminuterstempo... kanske ska jag satsa på det. Visserligen är slingan jävligt backig och tung. Ser på jogg.se att jag som bäst sprungit den på 31 minuter... då ska jag satsa på 26-27 idag. Och så tar jag en långsammare mil på måndag. Ja, så blir det.

Man kan säga att min uppladdning inför Kungsholmen runt är allt annat än vetenskaplig. Jag gör bara så som jag känner för.

12

Igår blev det en snabb runda. Att springa över fyra kilometer i 5-tempo är en bedrift för mig. Men det går. Men att hålla det tempot i tio kilometer är än så länge bara en önskedröm.

Kemisten har varit mer sjuk än jag under vintern. Men igår tvingade jag ut honom på en runda. Jag sa åt honom att ta min korta 3,34-runda, som jag brukar springa på runt 17. Efter 12 minuter var han tillbaka...

Idag ska vi hem till mina föräldrar då blir det den backiga Mälarrundan.

fredag 2 april 2010

Måste ut

Idag är det ju nästan spöstraff på att inte gå ut och köra en runda.

torsdag 1 april 2010

Utan mössa

Det blev bara nio ynka pass i mars. Jag brukar springa 12 pass i månaden men nu blev det tre mindre. Förkylning och jobb satte stopp för det.

Idag sprang jag en runda på grusiga vägar, utan både mössa och vantar.